Ο Πατέρας μου...

Μάρκος Δ. Συνοδινός


Μάρκος Δ. Συνοδινός

Ο Μάρκος Συνοδινός γεννήθηκε στην Αμοργό το 1933. Ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος τον προβλημάτισε αποφασιστικά και αναζήτησε τις αιτίες του. Αναγκάζεται να δουλέψει στα καράβια, να 'ρθεί σ' επαφή με πολύ κόσμο και να μελετήσει τις διαφορές των ανθρώπων. Ανήσυχος πάντα αναζητούσε την αλήθεια μέσα από βιώματα, παρατηρήσεις και προβληματισμούς. Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Έχει συγγράψει πολλές μελέτες ιστορικές και ειρηνιστικές. Τα έργα του υπάρχουν σε βιβλιοθήκες του εξωτερικού και πολλά από αυτά έχουν μελοποιηθεί. Το 1986 εκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή "Ο λυράρης βασιλιάς" και ακολουθούν "Άνοιξη η μεγάλη ελπίδα", ποιητικό 1987, "Ημέρα και νύχτα", πεζογράφημα 1989 και "Η ρεματιά", επίσης ποιητικό 1993. Τόσο στον ποιητικό όσο και στον πεζό λόγο δείχνει όλη του την αγωνία για την επί γης ειρήνη και μια κοινωνία πιο σωστή, πιο δίκαιη. Χειμαρρώδης στις εμπνεύσεις του, λυρικός και επικός μαζί, ακολουθεί το ύφος των μεγάλων παραδοσιακών ποιητών -που τα μηνύματά τους είναι διαχρονικά και εδραιωμένα σε στέρεες αλήθειες.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ιδρυτικό μέλος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών και της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς. Έχει λάβει τιμητική διάκριση στο διαγωνισμό Νίκου Καββαδία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, βραβείο Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, βραβείο της Ενώσεως Αιγιαλιτών, δίπλωμα τιμής της Πνευματικής Ολυμπιάδας 2001. Το 2000 τιμήθηκε από την Ακαδημία Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών, "Trinacria" της Μεσσήνης της Σικελίας, με τιμητικό ακαδημαϊκό δίπλωμα.

Kυκλοφορούν σε e-book


Ερευνώντας την Αλήθεια


Ερευνώντας την Αλήθεια

Φίλοι αναγνώστες το έργο που έχετε στα χέρια σας είναι μια μελέτη σχετικά με το αεί ζητούμενο και το αεί απορούμενο και αυτό είναι το περίφημο ρητό Γνωθι Σεαυτόν. Στις σελίδες που ακολουθούνε θα βρείτε κάποιες έννοιες που θα σας βοηθήσουν να στοχαστείτε πιο εύκολα αυτό το περίφημο Πυθικό Ρητό που το συμπόσιο των επτά σοφών αποφάσισε να αφιερωθεί στους Δελφούς στο Θεό του φωτός και της μουσικής Απόλλωνα. Μαζί με αυτό έγραψαν και το Μηδέν Άγαν που έχει το νόημα ότι σε κάθε υπερβολή υπάρχει λάθος και πρέπει να αποφεύγεται. Tο Γνώθι σεαυτόν από τότε που το ανέγραψαν στην προμετωπίδα του ναού του Θεού και μέχρι σήμερα έμεινε μία άγνωστη έννοια. Το δύσκολο μα και εύκολο αυτό νόημα που γνώριζαν μόνο οι επτά σοφοί, αν και μας το άφησαν σαν διαθήκη τους με την πίστη ότι εμείς οι μεταγενέστεροι με τις πολλές μας γνώσεις θα το θυμόμαστε και θα το έχομε πυξίδα και φως προσανατολισμού στην πορεία μας. Λόγω του ότι οι διάφορες παιδαγωγικές, πολιτικοθρησκευτικές δεν μας το προσφέρανε ζωντανά και απλά να το γνωρίσομε αφού εννοεί να γνωρίσομε τον δικό μας εαυτό, δηλαδή την ψυχή μας την ίδια, που αν και με αυτή ζούμε, δεν την γνωρίσαμε, και ζούμε μαζί και χωριστά, δηλαδή άνθρωποι με άγνοια του ίδιου μας εαυτού του γονιού μας δηλαδή…

Κατεβάστε το δωρεάν

Smashwords

Ερευνώντας την Αλήθεια 2


Ερευνώντας την Αλήθεια 2

Από το απώτατο παρελθόν ως σήμερα, οι άνθρωποι ερευνούν την πορεία προς το μέλλον. Ψάχνουν να γνωρίσουνε σε ποιό δρόμο στης ζωής την στράτα υπάρχει η ευτυχία, η χαρά, η νίκη ή η ευδαιμονία. Στον αντίποδα της ευτυχίας ή επιτυχίας επίσης ζητούσαν και ζητούν να μάθουν που ευρίσκεται η αποτυχία, η δυστυχία ή η μοιραία απόληξη που βγάζει η πορεία τους.

Κατεβάστε το δωρεάν

Smashwords

Φιλοσοφία στη σκιά του πολέμου


Φιλοσοφία στη σκιά του πολέμου

Μια σειρά συλλογισμών σαν φωνή λαού εν ώρα βομβαρδισμών στη Βαγδάτη με τα πλέον μοντέρνα υπερόπλα εναντίων ενός λαού με άσπρους χιτώνες, επί το πλείστον μικροί ή μέσοι βιοπαλαιστές.

Αιμάτινο ποτάμι των δυνατών η γνώση.

Κατεβάστε το δωρεάν

Smashwords