Βιογραφικό

Ξεκίνησα να γράφω με την γέννηση του πρώτου μου παιδιού γιατί ήθελε να του λέω παραμύθια. Κάθε φορά που άνοιγα το στόμα μου κατέληγα με μια μεγάλη περιπέτεια και εκεί αποφάσισα πως πρέπει να τις γράψω. Έτσι ήρθε ο «Εκλεκτός της Πανγαίας» ο οποίος ανήκει στην φανταστική λογοτεχνία. Σταδιακά έγραψα και όλα τα παιδικά τα οποία προήλθαν κυρίως από βραδινές αφηγήσεις πριν από τον ύπνο των μικρών μου.

Έπειτα ακολούθησε το Άρμα του Ήλιου το οποίο αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην πολυαγαπημένη μου Ρόδο σε σημαντικές χρονικές περιόδους σε συνάρτηση με τον Κολοσσό της Ρόδου.

Αναζητώντας τον λόγο που οι άνθρωποι κάνουν κακές πράξεις ήρθε στο μυαλό μου η ιστορία για την «Εξομολόγηση ». Πάλι βασισμένο σε αληθινές ιστορίες Ελλήνων κακοποιών αλλά και γεγονότων μπλέκεται και ο δικός μου αντιήρωας ο Μίλτος. Πιστεύω πως το τέλος του βιβλίου θα σας κάνει να σκεφτείτε πολλά.

Τώρα γράφω την "Κασσάνδρα" η οποία αν και είμαι ακόμα στην αρχή μου έχει πάρει πολύ χρόνο μιας και πρέπει να μελετήσω προσεκτικά το Ισλαμ και τα πιστεύω του για να μην γράψω ανακρίβειες. Η ιδέα μου ήρθε ακούγοντας ένα τραγούδι. Σε όσους αρέσει να μαθαίνουν ζώντας την περιπέτεια θα το απολαύσουν όταν με το καλό το τελειώσω.

Τολμώ να γράφω περιπέτειες όλων των ειδών σε αντίθεση με το κατεστημένο Ελληνικό προφίλ αναγνωστών που προτιμούν κοινωνικά, αισθηματικά και πολιτικά από Έλληνες συγγραφείς ενώ τις περιπέτειες από ξένους. Μέσα στο μυαλό μου έχω αποθηκευμένες ιστορίες με έμπορους ναρκωτικών, με γιατρούς, με ανθρώπους που ανήκουν σε μυστικές οργανώσεις, με μπαλαρίνες, κουνελάκια και τόσες άλλες που σιγά σιγά θα πάρουν ζωή πρώτα από εμένα και μετά από εσάς.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας και τα καλά σας λόγια.

Ράνια Συνοδινού